BUKOWINA T.               BIAŁKA T.               BRZEGI               CZARNA GÓRA               GROŃ               JURGÓW               LEŚNICA               RZEPISKA       

Fizoły z grulami (zupa fasolowa z ziemniakami)


 
FIZOŁY Z GRULAMI
 
Porcja dla 4 osób
30 dag brązowej fasolki (może być w drobne białe plamki)
50 dag ziemniaków
10 dag wędzonego boczku
2 łyżki kwaśnej śmietany
Sól i pieprz do smaku
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie ‑ NIE ODCEDZAĆ !!! – kolor zupy pochodzi z fasolki.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w oddzielnym garnku w osolonej wodzie, odcedzić, przełożyć do ugotowanej fasolki. Razem zagotować.
Drobno pokrojony boczek przesmażyć i okrasić nim zupę.
Śmietanę rozprowadzić trzema łyżkami zupy, wlać do zupy , dokładnie zamieszać i całość zagotować.
Zupę doprawić solą i pieprzem do smaku.


wydrukuj dokument   wyślij znajomemu   ilość wyświetleń 48202
GMINA BUKOWINA TATRZAŃSKA

TATRY

NA NARTY

BASENY TERMALNE

CO ZJEŚĆ

Restauracje

Oscypek z żurawiną

Moskol

Fizoły

Mix Grill

Ciupaska z łososia

Kotleciki bacowskie

Placek po zbójnicku

Smażony oscypek

Masconki z kwaśnym mlykiym

Oscypek

Pstrąg potokowy

GDZIE SPAĆ

CO ZOBACZYĆ

NASI PRZYJACIELE

SEKRETY ZBÓJNIKÓW

GOSPODARKA ODPADAMI


 

URZĄD GMINY

 
   
   

 
 


 

 
INFORMACJA
DLA HODOWCÓW DROBIU
 
 


 


 
 


 


 
 


 
 
 
 
 
 

 


 
TAXI
 


 
 

width=
 


 


 

Projekt współfinansowany
ze środków Unii Europejskiej
w ramach Europejskiego Funduszu społecznego
Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
„Indywidualizacja nauczania i wychowania uczniów klas I-III szkół podstawowych w Gminie Bukowina Tatrzańska”.